Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bakterier i dricksvattnet längs södra Bjärekusten

De som vistas i sydvästra Torekov och längs med kusten ner till Stora Hult i Båstads kommun uppmanas att koka dricksvatten som ska användas till dryck och matlagning.

Fekala bakterier har upptäckts vid provtagning av dricksvattnet i sydvästra Torekov och längs med kusten ner till Stora Hult i Båstads kommun, skriver Nordvästra Skånes vatten och avlopp (NSVA) i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.
Kokningsrekommendationen gäller inom det här området.Bild: NSVA
Som en säkerhetsåtgärd utfärdas kokningsrekommendation i detta område. Kokningsrekommendationen innebär att berörda ska koka sitt dricksvatten och vatten till matlagning fram tills vattenproverna är godkända.
”Tidigast måndag den 14 september kan kokningsrekommendation hävas. De som bor inom området kommer att uppleva tryckförändringar när vi styr om flöden och tryck i ledningsnätet. Man kommer också att uppleva klorsmak, vilket är ofarligt”, uppger Jonas Håkansson, chef avdelning Dricksvatten på NSVA, i pressmeddelandet.
Ett vattentorn i området misstänks vara nollpunkten för föroreningen.
”Vi har haft löpande inspektioner av vattentornet utan några anmärkningsvärda brister. Vi kommer att genomföra en ny grundligare inspektion av det aktuella vattentornet i början av nästa vecka”, fortsätter Jonas Håkansson.
SMS har skickats till kunder i berört område i Båstads kommun som har registrerat sitt mobilnummer i NSVA;s kundsystem. SMS har även gått ut till alla mobiltelefonnummer som är registrerade på en fastighetsadress i berört område.
”Vi ber om överseende med de besvär som kokningsrekommendationen medför”, avslutar Jonas Håkansson.
Läs mer på NSVA:s sajt.
Gå till toppen