Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bengtsson segerskytt mot Oskarshamn

Rögle vann genrepet mot Oskarshamn med 3–2. Anton Bengtsson blev segerskytt i förlängningen.

Träningsmatch, Oskarshamn 2, Rögle 3 efter förlängning
Nils Höglander gör 2-2 i träningsmatchen mot Oskarshamn. Till slut vann Rögle efter förlängning.Bild: SUVAD MRKONJIC
Det blev en jämn match när Oskarshamn tog emot Rögle i de båda lagens genrep. Rögle kom till spel utan Daniel Zaar och han saknades i det powerplay som på senare tid blivit allt bättre. Matchen gick till förlängning där Anton Bengtsson blev matchvinnare.
Det hände inte särskilt mycket i första perioden, men efter drygt nio minuter tog Rögle ledningen när Leon Bristedt hittade fram till Nils Höglander, En ledning som höll sig till första pausen. Gästerna fick sen ett utmärkt läge att utöka vi ett numerärt överläge. Istället bröt den förre HHC-spelaren Joakim Thelin en passning av Eric Gelinas och fri med Christoffer Rifalk gjorde han inget misstag.
Rögle saknade inte chanser att återta ledningen, men istället tog smålänningarna ledningen när pucken via en märklig studs hamnade bakom Rifalk i powerplay. Förre Röglespelaren Johannes Salmonsson noterades för målet.
Nyförvärven Raphaél Lavoie och Brady Ferguson hade var sitt kanonläge att göra sina första mål i Rögletröjan, men båda gångerna stod hemmamålvakten Joe Cannata ivägen.
Ängelholmarna tryckte gasen i botten i början på tredje perioden, men det öppnade också för kontringar. Oskarshamns lagkapten Jonas Engström kom fri men Rifalk räddade. Lite senare fick Rögle en ny chans i numerärt överläge, men Oskarshamn försvarade sig bra.
Knappt fyra minuter in i tredje perioden, när Oskarshamn drabbades av sin andra raka utvisning, tog tränaren Cam Abbott time out i ett försök att få ordning på powerplayspelet. Det visade sig lyckosamt, för Nils Höglander gjorde sitt andra mål för kvällen. För framspelningen stod nyförvärvet Raphaël Lavoie.
Efter kvitteringen lyfte Oskarshamn upp spelet och jobbade till sig ett numerärt överläge utan att få utdelning. Den tredje perioden präglades av utvisningar, men både Christoffer Rifalk och Joe Cannata visade sig svåra att överlista. Dock hade Rifalk problem med spelet runt kassen men inte heller det resulterade i något baklängesmål. Rögle fick flera chanser i numerärt överläge i slutet av matchen, men här märktes det verkligen att man saknade Daniel Zaar. Det blev inget mål och precis som mot Frölunda gick matchen till förlängning där Anton Bengtsson avgjorde för ängelholmarna.
Nästa lördag är det skarpt läge för Rögle. Då väntar Linköping hemma i premiären.
Fakta

Matchfakta

Oskarshamn-Rögle 2-3 efter förlängning (0-1, 2-0, 1-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (9:52) Nils Höglander (Leon Bristedt).

Andra perioden: 1-1 (1:53) Joakim Thelin, i spel 4 mot 5, 2-1 (8:59) Johannes Salomonsson, i spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 2-2 (4:18) Nils Höglander (Raphaël Lavoie) i spel 5 mot 4.

Övertid: 2-3 (2:20) Anton Bengtsson (Olli Palola/Lucas Ekeståhl-Jonsson).

Skott: 28-33 (14-9, 9-12, 7-11, 0-1)

Utv, Oskarshamn: 10x2 min Utv, Rögle: 4x2 min (Éric Gélinas 2, Leon Bristedt 2+2, Niklas Hansson 2)

Källa: roglebk.se

Gå till toppen