Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ungdomsrådet i Höganäs återuppstår

Flera år efter att det förra ungdomsrådet i Höganäs somnade in startas nu ett nytt. Ungdomar i kommunen ska få komma till tals – både i frågor som rör dem och om kommunens arbete i stort.
– Det ska bli intressant att se hur det utvecklas och vilka ringar på vattnet det kan få i olika sammanhang, säger kommunens ungdomssamordnare Rebecka Hansen.

Rebecka Hansen är ungdomssamordnare på Höganäs kommun.Bild: Ronja de Boer
Höganäs kommuns förra ungdomsråd somnade in 2016. Nu börjar arbetet för att starta ett nytt. Kommunen söker 20 ungdomar i åldrarna 12 till 20 år.
– Jag tycker att det känns viktigt att det finns ett forum för våra unga att diskutera frågor som rör dem, och att de får en väg in att påverka och få kontakt med våra lokala politiker och få en chans att lämna över sina synpunkter och tankar till dem, säger Rebecka Hansen.
Sista anmälningsdatum för intressenter är den 18 september. Sedan ska ett första informationsmöte hållas i början av oktober, innan arbetet börjar i slutet av månaden eller början på november.
Tanken är att rådets arbete ska följa politikernas kalender så att ungdomarna kan diskutera och komma med förslag innan beslut fattas i vissa frågor.
– Vi kommer också att bjuda in både politiker och tjänstepersoner på olika teman som kommer få berätta om sitt arbete och få synpunkter från rådet, säger Rebecka Hansen.
Ungdomsrådet ska diskutera frågor som rör ungdomar i kommunen, men också kommunens utveckling i stort, berättar Rebecka Hansen.
– Det finns ett stort miljöengagemang bland våra ungdomar, det såg vi inte minst nu med flygplatsaffären med ungdomar som demonstrerade. Vi kommer jobba med de frågor som ungdomar intresserar sig för skulle jag säga, säger hon.
Det är viktigt att få en representativitet och spridning i gruppen, både vad gäller ålder och kön –men också bostadsort.
– Jag försöker få spridning från olika skolor så det blir lite olika fokus från byarna utanför och inte bara Höganäsfokus, säger Rebecka Hansen.
Gå till toppen