Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klippan förlorade med Barcelonasiffror

Division 3 Sydvästra Götaland

Klippans tränare Emil Bengtsson.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Astrio 8 (4)
Klippan 2 (0)

8–2.

8–2!
Senast man läste om sådana siffror i fotbollssammanhang var när Bayern München mosade Barcelona i Champions Legaue i kvartsfinal. Lite högre nivå där, men nu har det surrealistiska resultatet återupprepats ett antal klasser ner i fotbollshierarkin. Klippan plattades till fullständigt av Astrio i Sveriges division 3 Sydvästra Götaland.
Vad hände?
– Det var klasskillnad rakt igenom. Det är olika anledningar hit och dit i siffrorna, men det är det klart bästa laget i serien. Det ska ta man inte ta ifrån dem, säger Klippantränaren Emil Bengtsson.
Redan i halvtid var matchen över. Då stod det 4–0.
– Räknar man chanser i första halvlek, vi har fler än vi brukar skapa på en halvlek. Vi har tre som är jättejättechanser, och de har kanske fyra. De sätter alla och vi skjuter utanför. Sen har vi lite sjukdomar och andra borta så vi var tunna på det, men vi har tillräckligt bra lag för att spela en bra division 3-match.
När det rann iväg blev det att Klippan, som är på nedflyttningsplats en poäng bakom Gnosjö på kvalplats, mer eller mindre tänkte på hemresan och nästa match mot Stafsinge.
– Ja, lite så. Vi visste om att det skulle vara svårt att ta poäng här uppe. Och det är poängen som gäller därnere, vi vet vilket lag vi måste gå om och att vi kanske har större chans att ta en poäng på hemmaplan nästa helg. Så vi sparade kanske lite undermedvetet, säger Emil Bengtsson.
Klippans mål till 8–1 och 8–2 gjordes av Cim Nilsson och Dylan Gomli.
Gå till toppen