Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Per-Åke Magnusson

Som tidigare meddelats har psykolog och psykoterapeut Per-Åke Magnusson, Dalby, avlidit i en ålder av 77 år. Han sörjs av hustru, barn, barnbarn samt släkt och vänner.

Per-Åke Magnusson kom till psykiatriska kliniken i Helsingborg i slutet av 1970-talet. Driven av sitt intresse för klinisk psykologi lämnade han därvid en tidigare forskningstjänst vid psykologiska institutionen i Lund.
Per-Åke var empatisk och hade lätt att få kontakt och han var mån om att skaffa sig kunskap och förståelse för hur vi fungerar som människor. Detta var viktigt i arbetet med patienter men innebar också att han var en omtyckt kollega som gärna delade med sig av sina kunskaper och sin erfarenhet och han gjorde det med stor värme. Det var en trygghet för kollegerna och det var en styrka för kliniken, inte minst under tiden när stora förändringar gjordes inom psykiatrin.
Per-Åke kunde på ett balanserat sätt se förändringarna och vad som är viktigt för att kunna arbeta på ett mänskligt och etiskt sätt.
Vi var några kolleger som bodde i Lunda-trakten och samåkte till Helsingborg. Vi minns mörka vintermorgnar när vi träffades vid Mobilia och i växlande väder startade vår resa.
Olika samtalsämnen stimulerade våra bilfärder. Per-Åke hade många intressen. Han tyckte om att flyga och hade flygcertifikat. Han gjorde många flygresor med familjen. Han var också mycket intresserad av musik och han var en hängiven skidåkare. På vägen hem var vi hungriga och började prata om mat. Det ledde till ”pendlarfester” tillsammans med våra familjer och vidare till olika utflykter.
För några av oss blev det tillsammans med Per-Åke och hans hustru Karin olika utlandsresor, ”Rechts und links der Autobahn”, som präglades av upptäcktsglädje inför europeisk kulturhistoria och traditioner. Vi firade också olika högtider tillsammans.
Per-Åke hade förmåga att se både allvaret och glädjen i livet och det är en gåva att ha fått dela stunder med honom både i arbete och privat.
Per-Åke var en fin och pålitlig vän.
Elisabet Huddén-Hielscher
Hartmut Hielscher
Jerzy Sagalara
Klara Sternik-Sagalara
Eva Carlsson
Gå till toppen