Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lyckad träningsturnering för ÖVK: ”Stort steg framåt”

Alfred Brink och hans ÖVK gick till final i helgens träningsturnering.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Under helgen spelade ÖVK en träningsturnering mot tre lag. I första matchen mot danska Hvidovre inledde man på bästa sätt med en klar seger.
– Vi hade ingen koll på dem sedan tidigare och började lite knackigt. Men sedan spelade vi upp oss på en ganska bra nivå. Vi gick framåt jämfört med vår första träningsmatch, säger lagkaptenen Alfred Brink.
Direkt efter den matchen väntade Falkenberg, som man förlorade mot så sent som i torsdags. Det blev förlust även den här gången.
– Det blev en psykologisk trötthet eftersom vi inte fick vila mellan matcherna. Men vi bytte runt lite och fick mer energi i andra set, även om de var snäppet bättre.
I sista gruppspelsmatchen besegrades Hylte/Halmstad med 2–1. Det var en välspelad match med flera långa bollar. Resultatet innebar att lagen också fick mötas i finalen.
– Där ställde de upp med sitt bästa lag vilket gjorde det tufft från början. Vi lyckades inte riktigt matcha dem upp till 25 poäng utan låg runt 20-gränsen i alla set.
På det stora hela var det en lyckad turnering för ÖVK.
– Det var ett stort steg framåt. Vi gjorde flera ändringar jämfört med den första träningsmatchen vilket blev bra. Det är skönt att vara igång på riktigt nu, säger Alfred Brink.
Fakta

ÖVK:s resultat i träningsturneringen

Gruppspel:

ÖVK–Hvidovre 3–0

ÖVK–Falkenberg 1–2

ÖVK–Hylte/Halmstad 2–1

Final:

ÖVK–Hylte/Halmstad 0–3

Gå till toppen