Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Must i box från egen frukt lockar hemmaodlarna

Om äppelskörden blir större än man orkar äta, då kan man ju dricka upp den istället. Att göra must på egen frukt är populärt och ger en hektisk höst i det lilla musteriet i Ängelholm.

Ola Englund startar produktionen direkt efter kundens leverans. Om några minuter har äpplena förvandlats till must och två dagar senare kan kunden krana ut sina äpplen ur en box,Bild: Niklas Gustavsson
En privatbil backar upp mot de stora trälådorna utanför Husets must på Valhall park. I bakluckan trängs lådor med nyplockade äpplen och päron som ska förvandlas till must.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen