Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rasistiskt klotter på lägenhetshus i Nyvång

Hakkors runt hela fastigheten mötte boende i ett flerfamiljshus i Nyvång.
– Det är fruktansvärt och jag förstår inte hur människor kan bete sig så, säger kommunstyrelsens ordförande i Åstorp.

Hyresfastighet i Nyvång som är helt ner klottrad med rasistiska slagord och hakkors.Bild: Britt-Mari Olsson
Rasistiskt klotter och stora hakkors på samtliga av fastighetens väggar. Det var det som mötte de boende i ett flerfamiljshus i Nyvång på fredagskvällen.
– Det kom in en anmälan sent på fredagskvällen. Vi åkte dit och dokumenterade och det upprättades på plats en anmälan om skadegörelse, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Kommunstyrelsens ordförande, Ronny Sandberg (S), själv från Nyvång, hade inte sett skadegörelsen själv då han befinner sig på annan ort, men blivit informerad om saken.
– Det är fruktansvärt och jag förstår inte hur människor kan bete sig så, säger Ronny Sandberg.
Till saken hör att samtliga boende i fastigheten har utländskt klingande efternamn.
– Jag har förstått att det finns en polisanmälan om skadegörelse, men den skulle nog ha en annan rubricering, säger Ronny Sandberg.
Vad gör ni från Åstorps kommuns sida?
– Man kommer ta tag i det under morgondagen. Vår kris- och säkerhetssamordnare kommer att angripa frågan. Vi måste fånga och hjälpa individerna i frågan, säger Ronny Sandberg.
Hyresfastighet i Nyvång som är helt ner klottrad med rasistiska slagord och hakkors.Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen