Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "En enkel åtgärd är att hålla även friska barn hemma när deras syskon visar tecken på luftvägsinfektion."

Håll barnens syskon hemma om du redan vabbar, eftersom kostnaden för att hålla infekterade förskolebarns friska syskon hemma är låg, skriver Erik Hansson.

När en förälder redan vabbar hemma, är marginalkostnaden för att ha ytterligare ett syskon hemma låg, påpekar skribenten.Bild: Claudio Bresciani/TT
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Knappt hade hösten börjat förrän Försäkringskassan larmade om 70-procentig ökning av vab-ansökningar. Provtagningssystemen för covid-19 överbelastades av snuviga barn och statsepidemiolog Anders Tegnell flaggade för att en återgång till att enbart testa bland prioriterade grupper kunde vara aktuell, något som ökar risken för att utbrott av covid-19 sprider sig utom kontroll innan de uppmärksammas. Även i Region Skåne är det svårt att möta den ökade efterfrågan på covid-19-testning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen