Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Friskvårdsanläggning vid Glänninge sjö möjlig – trots arkeologiska fynd

Området väster om Glänninge sjö, som av kommunen pekats ut som en plats där Friskis & Svettis och Take Care skulle kunna bygga, kräver ytterligare arkeologiska utgrävningar enligt Kulturmiljö Halland. Men området är så pass begränsat att det skulle gå att få plats med friskvårdsanläggningar, menar Mikael Lennung, kommunens mark- och exploateringsstrateg.

Det är i området vid Rabbit Ground, väster om Glänninge sjö, som Laholms kommun vill upplåta mark för att möjliggöra bygge av friskvårdsanläggningar. Kommunen har Friskis & Svettis och Take Care (som i dag huserar i Vattenfabriken på Nyby industriområde) i åtanke, men de vill helst av allt förbli i sina nuvarande lokaler.Bild: Rickard Gustafsson
Kulturmiljö Halland och Länsstyrelsen är nu färdiga med sin arkeologiska utgrävning och de har hittat arkeologiska fynd i området väster om Glänninge sjö där även Korpen-planen Rabbit Ground huserar. Arkeologerna har funnit lämningar från en historisk boplats i form av 18 stolphål och 4 gropar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen