Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grisuppfödarna gynnas av pandemin

Våra ändrade matvanor under pandemin har gett svenska grisuppfödare extra vind i seglen. Den djupa svackan efter torkan 2018 är över och det svenska priset på slaktgris är högst i EU. – Det är en positiv stämning, säger Christian Carlsson, ordförande för Skåne-Blekinge Grisproducenter.

När svenska kunder väljer och vrakar i köttdisken blir det oftast något svenskt som hamnar i kundvagnen, men när samma personer beställer från en restaurangmeny verkar köttets ursprung inte vara lika viktigt. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani / TT
När pandemin slog till ändrades matvanorna – vi äter mindre restaurangmat och mer hemlagat.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen