Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kamratcupen blir av – 800 spelare samlas i Höganäs

Publikfritt och sammanhållet spelschema för lagen ska tillsammans göra det möjligt att genomföra Kamratcupen i Höganäs. Och kanske blir det deltagarrekord.

Arkivbild från 2011. Så här kommer det inte att se ut i år. 180 meter staket ska se till att endast spelare, ledare och funktionärer kommer in till planerna.Bild: Stefan Ed
När pandemin tog fart i våras insåg Höganäs BK att det var nödvändigt att skjuta fram Kamratcupen till hösten. I förra veckan bestämdes att utomhuscupen verkligen blir av i helgen den 3 - 4 oktober.
– Många blev väldigt glada. Det känns väldigt bra och positivt, framför allt för alla barn och unga som får spela en fotbollscup, säger Kenth Rosdahl, kanslichef på Höganäs BK.
180 meter stängsel ska sättas upp runt fotbollsplanerna och cupens område vid Höganäs sportcenter. Spelare och ledare får varsitt armband som behövs för att släppas in.
Funktionärer ska hålla koll och har man inget armband kommer man att avvisas. Publik ska inte förekomma på matcherna, föräldrar som skjutsar sina barn får hålla sig utanför.
– Vi måste vara hårda där för att kunna hålla oss till de restriktioner och regler som finns, säger Kenth Rosdahl.
I nuläget är 135 lag från Malmö i söder till Halmstad i norr anmälda. Kenth Rosdahl tror att det blir runt 800 flickor och pojkar mellan sju och tolv år som kommer till Höganäs. Spelare och ledare räknas inte in i coronabegränsningen på 50 personer vid ett arrangemang.
Kenth Rosdahl är kanslist i Höganäs BK.Bild: Anders Malmberg
Planeringen är gjord så att lagen spelar sina matcher och sedan åker de hem.
– Vi försöker optimera spelschemat, så där kommer inte att vara 800 samtidigt. De som är där kommer att vara väldigt utspridda.
I våras var Kamratcupen på väg mot deltagarrekord, 160 lag var klara. Men sedan har lag hoppat av, oftast på grund av att cupen nu krockar med seriespel och lagen inte klarar av att flytta matcherna.
Det ramlar också in nya anmälningar och sista dag för de som vill vara med är den 20 september. Hur många det blir till slut är oklart.
– Vi toppar ju garanterat. Det är ett av de bästa åren lagmässigt oavsett. Om det blir rekord eller ej, det återstår att se.
Kamratcupen 2014.Bild: Sven-Erik Svensson
Höganäs BK har i år fått ställa in både Vårmarknaden och höstens Ryds marknad, som är stora inkomstkällor. Det innebär att Kamratcupen blir ännu viktigare för bollklubben.
– Den är väldigt viktig för vår ekonomi, säger Kenth Rosdahl.
Trots att kiosken ska ha ett begränsat utbud och inte kommer att dra in lika mycket i år, så uppskattar han att cupen ändå kan ge fotbollsklubben en inkomst på cirka 160 000 kronor, kanske också upp mot 200 000.
– Den (inkomsten) är väldigt väsentlig i en liten klubbs ekonomi.
Läs också Höganäs BK skjuter fram Kamratcupen och satsning på idrottsfritids
Gå till toppen