Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna misstänks för fusk med föräldrapenning – krävs på 700 000 kronor

En kvinna i Helsingborg bodde utomlands i flera år men fick ändå svenska bidrag. Det hävdar Försäkringskassan som kräver henne på drygt 700 000 kronor.

Försäkringskassan menar att kvinnan bodde i ett annat land under flera år då hon också fick svenska bidrag, bland annat föräldrapenning för mer än 500 000 kronor.Bild: Emil Langvad
Kvinnan ska från juli 2015 till januari 2019 ha varit bosatt utomlands, hävdar Försäkringskassan. Oftast lämnar man i sådana fall den svenska socialförsäkringen och blir stället inkluderad i socialförsäkringen i det nya landet. Men det hade kvinnan, som är i 30-årsåldern och har två barn, inte gjort. Istället inkasserade hon barnbidrag, underhållsbidrag och föräldrapenning från Sverige. Med åren blev det stora summor. Över 100 000 kronor i barnbidrag och flerbarnstillägg, drygt 60 000 kronor i underhållsstöd och 560 000 kronor i föräldrapenning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen