Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Trump har rätt, vi behöver ett ”Great” Amerika - bara inte hans version

Om Trump blir omvald kan vi nog förvänta oss att USA drar sig tillbaka ännu mer från omvärlden. Det skriver Jens Westerlund.Bild: Mike Roemer
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
USA är fortfarande ett av världens mäktigaste länder. Landet har ofta fått kritik för sin självutnämnda roll som ”världspolis” och landets nuvarande President, Donald Trump skapar rubriker både i USA och internationellt. Han och hans administration gör att landet håller på att vända sig allt mer inåt. Trump bygger både synliga och osynliga murar genom sina uttalanden – internationellt men även mot delar av den inhemska befolkningen. Det är med stor förvåning att detta kan fortgå med sin grund i vad som liknar en ”vit identitetskris” och som i sin tur hämmar alla medborgares rätt till utveckling och därmed även landets utveckling. Genom detta blir USA mindre ”Great” – både nationellt och internationellt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen