Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Upprop mot sexism i dansk mediebransch

701 kvinnor har skrivit på ett upprop mot sexism i danska mediebranschen. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
701 kvinnor har skrivit på ett upprop mot sexism i danska mediebranschen. Uppropet är en effekt av att programledaren Sofie Linde för en vecka sedan berättade under en tv-sänd gala att hon trakasserats av en hög chef under en jullunch på Danmarks Radio, skriver SVT.
I uppropet är det 50 kvinnor som vittnar om att själva varit utsatt för sexuella trakasserier inom mediebranschen i Danmark medan övriga 651 skrivit under för att visa sitt stöd.
Målet med brevet är att en gång för alla fastslå att det finns sexism på arbetsplatserna inom mediebranschen, skriver undertecknarna. Det är dock något som flera danska mediebolag, bland annat TV2 och Berlingske Tidende, inte håller med om.
– Jag har pratat med en av initiativtagarna till brevet och frågat om det finns en sexistisk kultur på TV2. Baserat på det samtalet måste jag dra slutsatsen att det inte finns här i allmänhet. Vi har ingen sexistisk kultur, varken i nyhetsavdelningen eller i gruppen, säger TV2:s nyhetschef Mikkel Hertz till DR.
Gå till toppen