Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

32-åring får fängelse efter olycka på 112:an utanför Höganäs

Föraren hade 1,1 promille i blodet när han rände in i baken på bilen framför. Två fick nackskador och nu döms föraren till två månaders fängelse.

Det var vid 19-tiden den 16 augusti som en bil skulle svänga vänster på väg 112. Föraren blinkade och låg tätt intill mittlinjen så att bakomvarande trafik skulle kunna passera.
Men plötsligt rände en bil rätt in i baken på bilen som skulle svänga. Två män – föraren och en passagerare – fick föras till akuten med nacksmärtor.
När polis kom till olycksplatsen, stod föraren som orsakat krocken – en 32-årig man – och glodde ner i motorrummet. Det visade sig att han var rejält berusad. Provtagningen visade att han hade 1,1 promille alkohol i blodet.
Han ställdes nyligen inför rätta åtalad för grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada. Under polisutredningen har han sagt att han inte drack något den aktuella dagen men hade intagit ansenliga mängder dagen före.
Han tyckte inte heller att han kände sig berusad eller utgjorde någon trafikfara.
Vid rättegången erkände 32-åringen det grova rattfylleriet men nekade till vållande till kroppsskada. Enligt honom berodde olyckan på att bilen framför plötsligt bromsade och att han aldrig såg någon blinkers. Att han solen bländade honom via backspegeln uppger han också vara en bidragande orsak.
Tingsrätten dömer honom dock fullt ut för båda brotten. Straffvärdet sätts till två månaders fängelse och domstolen ser ingen anledning att frångå det.
Eftersom 32-åringen saknar hemvist i landet ska han sitta kvar i häkte i väntan på att domen vinner laga kraft.
Gå till toppen