Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Carl Johan De Geer: En metafor för döden

Ett postapokalyptiskt Stockholm där muterade råttor vill ta makten över världen. Allkonstnären Carl Johan De Geer har skrivit ”Råttornas herre”, en spretig dystopi med illustrationer av Jan Lööf, hans parhäst sedan 61 år.

Carl Johan De Geer utanför en byggnadstunnel vid nya Slussen. I hans postapokalyptiska roman "Råttornas herre" har Stockholm utplånats av en atombomb och överlevare har bildat vad de kallar Mosebacke republik, i samma grotta vid spillrorna av nya Slussen.Bild: Amir Nabizadeh/TT
Atombomben har nästan förintat Stockholm. Överlevarna har bildat vad de kallar Mosebacke republik i en grotta vid spillrorna av Slussen. Carl Johan De Geer är en av dem, eller ”CJ 232” som han heter i boken, som gärna blandar sin berättelse för eftervärlden med filosofiska utsvävningar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen