Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Så straffas Neymar

Neymar. Arkivbild.Bild: Michel Euler/AP/TT
Det franska ligaförbundet, LFP, stänger av brassestjärnan Neymar i ytterligare två matcher efter att han slog till Marseilleförsvararen Álvaro González i söndagens ligamöte.
I samma sekvens blev ytterligare fyra spelare utvisade. Den som straffas hårdast är PSG-spelaren Layvin Kurzawa, som sparkade Jordan Amavi. Han blir avstängd i sex matcher.
Lagkamraten Leandro Paredes får exakt samma straff som Neymar. Dario Benedetto, Marseille får en matchs avstängning.
Neymar och de andra utvisade lagkamraterna var automatiskt avstängda i onsdagens match där PSG utan sina stjärnor besegrade Metz med 1–0 efter ett sent avgörande.
Argentinaren Angel Di Maria är kallad till förhör hos LFP efter att han misstänks för att ha spottat på en Marseillespelare.
Slutligen meddelar ligaförbundet att de har inlett en utredning kring Neymars påstående om att Alvaro González ska ha uttryckt sig rasistiskt mot honom.
Gå till toppen