Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Världen

Åtal efter dödsolycka med självkörande bil

Den person som hade sin Uberbil i självkörande läge under en olycka med dödlig utgång i Arizona 2018 åtalas nu för vållande till annans död. Bilen av modellen Volvo XC90 var i självkörande läge när den körde på en kvinna som ledde sin cykel över en gata i staden Tempe för drygt två år sedan.
Läs också Åtal efter dödsolycka med självkörande bil
Världen

Ny premiärminister i Japan

Japans parlament har röstat fram Yoshihide Suga som landets näste premiärminister, efter den avgående Shinzo Abe. Suga, som tidigare har varit statsråd med samordningsansvar i Abes kabinett, valdes i måndags till partiledare för regeringspartiet Liberaldemokatiska partiet (LDP).
Läs också Suga vald till Japans premiärminister
Ekonomi

Avvaktande börshandel i Asien

Asiens börser väntar med spänning på beslut från USA:s centralbank Federal Reserve om de amerikanska räntorna. I väntan på svar var handeln överlag dämpad och små rörelser syntes. I Tokyo gick Nikkei 225-index ner 0,1 procent i den tidiga handeln.
Läs också Avvaktande handel i Asien
Nöje

Ingen Emmy till nominerad svensk

Det blev ingen Emmy för svenske Patrik Thelander, som var en i en kvartett kameramän som nominerats för sina insatser i "Simma lugnt, Larry!" ("Curb your enthusiasm"). Patrik Thelander kommer från Klippan men har bott i Los Angeles sedan 1998. Han är en av tre kameraoperatörer som tillsammans med en fotograf filmar serien.
Läs också Ingen Emmy till nominerad svensk
Sport

Islanders klamrar sig kvar efter rysare

Tampa Bay och New York Islanders bjöd på dramatik i den femte semifinalen i NHL-ishockeyn. Efter en och en halv förlängningsperiod kunde Islanders till slut avgöra matchen och vina med 2–1. Tampa Bay leder matchserien med 3–2 i bäst av sju. Vinnaren möter Dallas i final.
Gå till toppen