Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storstjärnan ger upp på förhand

Ungerns Zsanett Jakabfi vill gärna tro på seger mot Sverige. Men tio sena återbud, åtta på grund av covid-19, gör att hon tvingas inse faktum.
– Det är ingen bra situation för oss. Ärligt talat tror jag inte att vi kan få med oss någon poäng, säger Wolfsburgstjärnan.

Zsanett Jakabfi under Ungerns träning på Gamla Ullevi inför EM-kvalmatchen mot Sverige i Göteborg.Bild: Adam Ihse/TT
Det är framför allt coronafall i ungerska tabellettan MTK som ligger bakom manfallet i Ungerns trupp. Åtta MTK-spelare saknas i EM-kvalet mot Sverige på torsdag, och det påverkar självförtroendet, medger Ungerns största stjärna, Wolfsburgmittfältaren Zsanett Jakabfi.
– Jag har ingen bra känsla på grund av det här. Vi saknar åtta spelare, åtta bra spelare, och dessutom saknar jag dem som mina vänner i laget, säger Jakabfi i samband med Ungerns träning på Gamla Ullevi dagen före matchen.
TT: Hur hoppfull är du att ni ska kunna ta poäng?
– Ärligt talat tror jag inte att vi kan få med oss någon poäng. Men jag är säker på att vi kommer att ge allt vi har.
Hon försöker ändå se ljuspunkter. Åtta unga spelare har kallats in som reserver, och en match mot regerande VM-bronsmedaljören Sverige blir en bra erfarenhet för dem, säger hon. Och trots det lite hopplösa utgångsläget vill hon inte tala om potentiellt orättvisa förhållanden på grund av coronapandemin.
– Orättvist är inte rätt ord, det är så det är i dessa dagar, vi måste bara acceptera det. Vi kan inte göra något åt saken, vi kan bara göra vårt bästa. Men det är svårt för i Ungern har vi inte så många spelare att välja mellan som i länder som till exempel Sverige, Tyskland, England och Frankrike. Vi sitter i en väldigt dålig sits just nu, men vi måste tänka positivt.
Anna Csiki är mer optimistisk. 20-åringen skrev på för Göteborg i somras och inför torsdagens match i sin nya hemstad har hon skrällförhoppningar. Trots att det blev 0–5 i hemmamatchen mot Sverige förra hösten fanns det bra delar att ta med sig därifrån, säger hon. Som första halvlek, efter vilken Sverige bara ledde med 1–0.
– Det blir en väldigt tuff match (på torsdag), Sverige var trea på VM förra året. Men vi är såklart här för att försöka ta poäng eller vinna. När vi möttes senast, på hemmaplan i oktober, så spelade vi väldigt bra i första halvlek. Om vi gör det igen så har vi en chans att vinna, säger Anna Csiki.
Hon ser också fram emot att möta sina svenska klubbkompisar, hela åtta spelare i den blågula truppen tillhör Göteborg.
– Det blir en speciell match för mig, jag ska möta mina nya lagkamrater och kompisar. Det är ingen bra situation för oss nu på grund av covid-19 med flera spelare som måste stanna hemma. Men vi kan bara ge allt vi kan och försöka få med oss poäng.
Gå till toppen