Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny smittvåg begränsar festandet i Köpenhamn

Obligatoriskt munskydd och slut på festandet senast klockan 22. Det är vad som nu gäller i Köpenhamns uteliv sedan regeringen infört nya restriktioner efter ökad smittspridning i Danmark. – Ur ett smittskyddsperspektiv tror jag detta är positivt, säger överläkaren Lars Østergaard till TT.

Kön ringlar sig lång utanför Ibiza Beach Bar i centrala Köpenhamn under en varm kväll i slutet av augusti. Arkivbild.Bild: Steinar Rye Gestsson/Ritzau/AP/TT
En andra smittovåg av coronaviruset leder till nya restriktioner för utelivet i den danska huvudstaden. Från och med torsdagen gäller i Köpenhamnsområdet krav på munskydd på barer och restauranger fram tills det att gästen satt sig vid sitt bord. Restauranger och barer ska också stänga senast klockan 22 – en skärpning från den tidigare tidsgränsen vid midnatt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen