Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här rullar ett coronasäkert pridetåg genom Landskrona

När inte Landskronaborna kan vara med på Pridefestivalen kommer firandet till dem. På lördagen rullade ett coronasäkert pridetåg genom stan. Både för att uppmärksamma pride och för att fira invigningen av det nyrenoverade allaktivitetshuset på Öster.

Förra året slog pridefirandet rekord i Landskrona med nästan 400 deltagare. På grund av pandemin blev firandet blygsamt i år. Men en del flaggor viftade i alla fall när minitåget rullade fram på lördagen.Bild: Sven-Erik Svensson
Familjen Zaunders står vid Rådhuset och viftar med regnbågsfärgade flaggor. De har åkt från Tågarp till Landskrona för att titta på pridetåget – som på grund av pandemin inte alls är sig likt i år. I stället för en parad är det ett dekorerat allsångståg, med musikunderhållning, som sakta rullar fram på Landskronas gator.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen