Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgs lasarett kan flyttas – utredning pågår om att bygga ett helt nytt sjukhus

HD kan avslöja att Region Skåne utreder att flytta det problemtyngda lasarettet i Helsingborg istället för att fortsätta renovera. Det görs efter att frågan lyfts från olika håll:
– Vi utreder nu så kan ingen senare säga att vi inte har beaktat vad som sägs, säger sjukvårdspolitikern Stefan Lamme (M) – som själv inte tror på en flytt.

Helsingborgs lasarett kan vara en byggarbetsplats i ytterligare 13 år. Samtidigt utreds ett helt nytt förslag – att flytta hela sjukhuset.Bild: Emil Langvad
I snart ett och ett halvt år har en arbetsgrupp jobbat för att ta fram en ny plan för Helsingborgs lasarett, efter att stora tekniska problem hastigt stoppat bygget i mars 2019. Som HD tidigare har berättat innebär arbetsgruppens förslag att man ska bygga en ny byggnad inne på sjukhusområdet, där den högspecialiserade akuten, intensivvården och operation ska husera.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen