Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De vill rädda skog med många arter från avverkning

En dunge med lövträd en bit utanför Helsingborg har visat sig vara hem för både små och stora arter, från lavar och insekter till fåglar och kronhjortar. Nu vill markägaren avverka i skogen, som är flera hundra år gammal.
– Den effektivaste naturvården är att skydda det redan befintliga, säger kommunekologen Fredrik Bengtsson, som hoppas att skogen kan räddas genom att bli naturreservat.

Kronhjortarna som rör sig i Turköpsskogen är troligtvis ättlingar till rymlingar från hägnet som fanns på Kullaberg.Bild: Britt-Mari Olsson
Det är en dimmig tisdagsmorgon i utkanten av den lilla ädellövskogen mellan Kattarp och Svedberg. Tursköpskogen för en ganska anonym tillvaro. Den är inte reservat eller utrustad med grusgångar, skyltar eller grillplatser. Här är det andra arter än människan som trivs.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen