Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bli en spänningsmästare – HD sänder live från deckarfestival

Fika med deckarförfattare, ta del av deras skrivknep och lär dig allt om begrepp som slow crime och true crime. På hd.se kan du gå på Sveriges största deckarfestival.

Mari Jungstedt, Camilla Läckberg och Peter Englund är några av alla författare som deltar i Crimetime – sändningarna från deckarfestivalen går att se på hd.se.
– Det är väldigt roligt att vi kan erbjuda våra läsare det här. Detta är också ett av flera kreativa exempel på hur vi kan ge våra läsare nya upplevelser och nytt innehåll, säger HD:s chefredaktör Marcus Ekdahl.
För första gången på 35 år kan Bokmässan i Göteborg inte arrangeras som vanligt. Årets mässa blir digital och Helsingborgs Dagblad sänder Crimetime, även kallad Sveriges största deckarfestival, direkt från Fotografiska i Stockholm.
Bokmässans litteraturfestival består av sex programspår; Crimetime, Hjärnan, Samtiden, Idéerna, Livet och Litterär salong.
HD direktsänder Crimetime – här möts Sveriges främsta deckarförfattare i samtal om sina senaste böcker och vilka trender som sticker ut i kriminallitteraturen.
• Fredag: Vi tjuvstartar fredag 25 september klockan 15.00-16.00 med en virtuell fika som heter Afternoon Tea. Vi får lyssna till ett samtal mellan författarna Hans Rosenfeldt, Mari Jungstedt, Pascal Engman och Tina Frennstedt under ledning av Josefine Sundström.
Läs också LIVE: Virtuell fika med fyra deckarförfattare
• Lördag: Se vem som får årets deckarpris – under lördagen blir det bland annat prisutdelning i fyra kategorier av Crimetime Award.
• Söndag: Deckarförfattare berättar om sina skrivknep under söndagen. Då kommer du bland annat lära dig mer om slow crime och true crime.
Gå till toppen