Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brorsdotter stämmer Trump för bedrägeri

Mary Trump, brorsdotter till USA:s president Donald Trump, stämmer sin berömde farbror. Hon anklagar honom för att ha lurat henne på miljontals dollar ur ett arv.

USA:s president Donald Trumps systerdotter Mary Trump på ett bildmontage invid hennes bok "För mycket och aldrig tillräckligt: Hur min familj skapade världens farligaste man" som gavs ut i sommar.Bild: AP/TT
I stämningsansökan, som lämnades in på torsdagen till en domstol på Manhattan i New York, anklagas Donald Trump och hans syster Maryanne Trump Barry samt dödsboet efter brodern Robert Trump, som avled i augusti, för ”grovt bedrägeri” och sammansvärjning.
Flera av anklagelserna som framförs återfinns i den bästsäljande bok som Mary Trump gav ut i somras.
I boken ”För mycket och aldrig tillräckligt: Hur min familj skapade världens farligaste man” skriver brorsdottern bland annat att USA:s president är sprungen ur en djupt dysfunktionell familj och att hans uppväxt har format honom till den “självförhärligande” och “lögnaktiga” person han är i dag.
Mary Trump hävdar också att Donald Trump och de andra familjemedlemmarna som hon bedrägerianklagar har utmanövrerat henne för att få full kontroll över arvet efter hennes farfar Fred Trump – Donald Trumps far som avled 1999.
”Bedrägeri förekom inte bara i familjens affärer – det var ett sätt att leva”, skriver hon.
Mary Trumps far, Fred Trump junior, avled 1981.
Varken president Trumps eller hans syskons juridiska rådgivare har kommenterat stämningsansökan.
Gå till toppen