Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Munskydd, arbetstillstånd och gränskontroll – inget hindrar Danmarkspendlaren

Elisabeth Persson Strandberg har pendlat till jobbet på andra sidan Sundet i 20 år. Det senaste halvåret mellan länder med helt olika strategi mot smittspridning. Som sköterska på ett äldreboende har hon åsikten klar: Vi borde ha gjort som Danmark.

Elisabeth Persson Strandberg tar färjan över till Helsingör där hon sedan 20 år tillbaka jobbar som sundhetsassistent, undersköterska med utökade befogenheter, på ett äldreboende. Även om pendlingen ibland känts tung har fördelarna övervägt – bättre lön och kortare arbetsvecka.Bild: Britt-Mari Olsson
Klockan är strax före sex när Elisabeth Persson Strandberg cyklar ombord. Liksom många andra gränspendlare tar hon en tidig morgonfärja över till Danmark. Arbetsdagen på äldreboendet Grönnehaven börjar kvart i sju och hon ska hinna precis lagom.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen