Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Värsta dansbandskrisen i historien

De hade hoppats på vissa lättnader i coronarestriktionerna under hösten. Därför kom regeringens besked att hålla kvar vid 50-gränsen som ett dråpslag. På måndagen hade dansbandsmusiker och arrangörer krismöte.
– Vi behöver pengar nu, säger musikern Andreas Olsson som fruktar konkurs.

Joakim Olsson Agerskov öppnar krismötet i Grevieparken. Här tas avstamp för en vädjan till statsmakterna om ett snabbt ekonomiskt stöd för att rädda en bransch som drabbats hårt av coronapandemin.Bild: Sven-Erik Svensson
En affisch utanför Grevieparken på Bjärehalvön skyltar med ”I afton distans”. Sannex, Streaplers, Grönwalls, Donnez skulle, som tidningen tidigare berättat, äntra scenen var sin kväll och spela för 250 sittande matgäster. Så såg planen ut. Men regeringens besked i slutet av förra veckan att ligga kvar på max 50 personer vid olika evenemang sätter stopp. På måndagen blev Grevieparken istället samlingsplats för ett skånskt krismöte för branschen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen