Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Skövla inte Tursköpsskogen - gör den till ett naturreservat

Alla skogsdungar på Kullahalvön är nödvändiga som livsmiljöer för kvarvarande djur och växter. Skånes landskapsdjur kronhjorten och många andra vilda djur och växter har där en fast punkt i ett för övrigt intensivt jordbrukslandskap. Det skriver Thomas Terne och Ditte Hallengren. Bilden är tagen vid Tursköpsskogen.Bild: Britt-Mari Olsson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Den vackra och för den biologiska mångfalden viktiga ädellövskogen Tursköpsskogen mitt emellan Svedberga kulle och Kattarp hotas av avverkning. Skånes landskapsdjur kronhjorten och många andra vilda djur och växter har där en fast punkt i ett för övrigt intensivt jordbrukslandskap. Skogen är en av få kvarvarande större sammanhängande ädellövskogar på Kullahalvön och hyser två av skogsstyrelsen utpekade nyckelbiotoper. Alla skogsdungar på Kullahalvön är nödvändiga som livsmiljöer för kvarvarande djur och växter. Istället för att avverkas behöver dessa kvarvarande refuger bindas samman av nya naturområden så att biologiska korridorer bildas mellan dem. så att vi får en fungerande grön infrastruktur för växter och djur att sprida och röra sig i.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen