Annons

Annons

Min mening

Insändare
Skövla inte Tursköpsskogen - gör den till ett naturreservat

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alla skogsdungar på Kullahalvön är nödvändiga som livsmiljöer för kvarvarande djur och växter. Skånes landskapsdjur kronhjorten och många andra vilda djur och växter har där en fast punkt i ett för övrigt intensivt jordbrukslandskap. Det skriver Thomas Terne och Ditte Hallengren. Bilden är tagen vid Tursköpsskogen.

Bild: Britt-Mari Olsson

Annons

Den vackra och för den biologiska mångfalden viktiga ädellövskogen Tursköpsskogen mitt emellan Svedberga kulle och Kattarp hotas av avverkning. Skånes landskapsdjur kronhjorten och många andra vilda djur och växter har där en fast punkt i ett för övrigt intensivt jordbrukslandskap. Skogen är en av få kvarvarande större sammanhängande ädellövskogar på Kullahalvön och hyser två av skogsstyrelsen utpekade nyckelbiotoper. Alla skogsdungar på Kullahalvön är nödvändiga som livsmiljöer för kvarvarande djur och växter. Istället för att avverkas behöver dessa kvarvarande refuger bindas samman av nya naturområden så att biologiska korridorer bildas mellan dem. så att vi får en fungerande grön infrastruktur för växter och djur att sprida och röra sig i.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy