Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svensk struntade i munskyddet i Helsingör – riskerar 3 200 kronor i böter

Under onsdagskvällen struntade en svensk 50-årig man i att ha på sig munskydd i färjeterminalen i Helsingör trots påpekande från polisen. Nu riskerar han böter.

Det var vid 18-tiden på onsdagskvällen som den danska polisen gjorde en kontroll av hur väl det danska kravet på munskydd i kollektivtrafiken efterlevdes i färjeterminalen i hamnen i Helsingör.
På landgången mot färjorna träffade de på en 50-årig svensk man som inte hade något munskydd. Polisen förklarade att det var ett krav och mannen satte då på sig ett skydd.
"Då patrullen en kort stund senare träffade på mannen igen hade han dock tagit av sig munskyddet", skriver Nordsjällands polis i ett meddelande om händelsen på sin hemsida.
Resultatet blev att mannen nu är misstänkt för brott mot covid-19-restriktionerna som just nu finns i Danmark. Det betyder att mannen riskerar böter på motsvarande drygt 3 200 svenska kronor.
Gå till toppen