Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: Kraschlandning för flygplatsfrågan i Åstorp

Sverigedemokraterna Åstorps motion om Ängelholms flygplats är grundad både på att Åstorp hellre hade velat sopa ärendet under mattan och att digniteten av frågan måste hanteras positivt.
Det är ett faktum att luften under Åstorp vingar är bortblåst. Kraschlandning på landningsbanan när Åstorps etablissemangspartier, kristdemokrater, socialdemokrater, moderater och vänstern, återigen väljer att gå hand i hand i stora ärenden. Ärendet flygplats i Ängelholm. Att totalt ignorera den solidariska biten kring flygplatsen, att inte se möjligheterna inför framtiden, ignorera visionen för Åstorp och främja god och snabb transportmöjlighet. Även ignorera företagares möjligheter, miljard i skatteintäkt som berörs, vår lokala och regionala infrastruktur. Skrämmande!
Istället lutar man sig mot faktafel. Det blir betydligt värre när man vill ge bort kommunens pengar och sedan begrava huvudet i sanden. Ingen insyn alls, ingen möjlig påverkan eller mandat existerar med detta alternativ. Besynnerlig ”moderat”politik.
Vi vill ta ansvar i ärendet kring flygplatsen, se möjligheterna för god infrastruktur och goda transportmöjligheter samt delar inställningen med övriga medlemskommuner med SD eller M-styre. Resultatet i Åstorp går endast att tolkas på ett sätt. Tydligen kan man gå emot sitt eget partis linje både på riks och regionalnivå, sina egna medlemmar och sakkunniga partikollegor i Åstorps närområde. Bevisligen är det därmed stor skillnad mellan moderaterna i Åstorp och övriga moderater.
Vi kan endast beklaga ovan och rikta en eloge till de kommunalråd för M och SD som står upp för bra politik!
Flera kraschlandningar råder i Åstorp men med Sverigedemokratisk innovation höjer vi blicken mot nya utmaningar och nya höjder med luft under vingarna!
Anton Holmberg, gruppledare SD-Åstorp
Tony Wiklander, valberedningens ordförande SD
Gå till toppen