Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Riksdagsledamot kräver stopp för ”minuträknande” i vården

Halländske riksdagsledamoten Bengt Eliasson (L) kräver att Försäkringskassans och kommunernas minuträknande, som görs vid behovsbedömningar av personlig assistans, måste upphöra. Laholms kommuns bedömning av fallet med systrarna Ulrika och Petra Bengtsson är inte unikt.
– Det här möter jag på alla mina resor runt om i landet. Det är helt absurt!

Riksdagledamoten Bengt Eliasson (L) från Åsa anser att det krävs en komplett återstart för en helt ny och mer verklighetsanpassad LSS-lagstiftning. Behovsbedömningssystemet där man räknar minuter är omänskligt och måste bort, hävdar den liberale politikern.Bild: Naina Helen Jåma/TT
LSS-lagen måste rivas upp och göras om i grunden. Riksdagsledamot Bengt Eliasson (L) från Åsa kallar lagen från 1993 för förlegad och omodern. I flera års tid har han arbetat för att lagen ska moderniseras och verklighetsanpassas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen