Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skåne bas när Orkla lanserar växtbaserat fredagsmys

Svenskarnas kärlek till tacomiddagar är så stor att Orkla tar upp konkurrensen med marknadsledaren Santa Maria. Fabriken i Eslöv är basen när ett nytt växtbaserat och klimatsmart tacosortiment nu rullas ut på bred front. På sikt finns förhoppningar om miljardförsäljning.

Åsa Gisel, marknadschef på Orkla Sverige och Erik Wendel som är fabrikschef på Orkla i Eslöv. Här i lokalerna för den veganska produktionen.Bild: Thomas Frostberg
Tacofärs gjord på ärtprotein, vegansk riven ”ost” av kokosolja, salsa tillverkad med räddad tomatsås som annars skulle ha blivit matsvinn och chips av överblivna delar från tillverkningen av tortillabröd.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen