Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Landskrona BoIS på kvalplats efter seger mot Skövde

Landskrona BoIS tog en viktig seger mot Skövde och är nu på kvalplats i toppstriden.

Landskrona BoIS vann det viktiga hemmamötet med Skövde med 3-2 och är nu på kvalplats i toppstriden.Bild: AVDO BILKANOVIC
Ettan Södra
Landskrona BoIS 3 (2)
Skövde 2 (0)
När Linus Olsson höll sig framme och nickade in sitt tolfte mål för säsongen hade matchklockat tickat upp på den 40:e minuten. Efter en fin hörna av Jonathan Asp vinklade Olsson in 1–0-bollen vid Skövde-målvakten Markus Fröjds högra stolpe.
Fem minuter senare utökade Kevin Jensen till 2–0 efter ett starkt förarbete av Måns Ekvall och Filip Olsson. En kalasstart för BoIS.
– När lag backar hem så mycket är det jätteviktigt att få ett tidigt mål, säger Linus Olsson i HD:s webbsändning i halvtid. Då blir det helt andra ytor och det ser vi på 2–0-målet också där vi lyckas kontra in en boll. Det är inte så ofta vi kan göra det.
I den andra halvleken tog det bara fyra minuter innan Amar Muhsin kunde reducera på en hörna för gästerna. Och när Filip Olsson var sist på bollen och nickade in 2–2 i eget mål i den 59:e minuten var det match igen på Landskrona IP.
Skönt då för Filip Olsson som fick revanschera sig direkt när han två minuter senare fick se sitt skott styras i mål bakom en ställd Skövde-målvakt och BoIS-ledning igen med 3–2.
Ett mål som visade sig bli avgörande. Tre blytunga poäng in på kontot och nu är Landskrona på kvalplats i toppstriden.
Gå till toppen