Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tung seger för Örkelljunga

Nye tränaren Idner Martins och hans Örkelljunga har fåt en kanonstart på säsongen.Bild: NICLAS JÖNSSON
Elitserien
Falkenberg 0
Örkelljunga 3
Örkelljunga satte ner foten i den här matchen och tog en prestigefull fullpoängare. 3-0 borta mot Falkenberg imponerar. Skåningarna visade att man blir att räkna med och att det kan bli en lång vår i Forum Örkelljunga. Visst, det är tidigt på säsongen, men ändå. Assisterande coachen Jonas Brink var nöjd.
– En sån här seger, mot ett lag som också vill vara med och slåss på övre halvan och om Grand Prix-platser. Det är viktig och skönt, säger han.
Brink lyfter fram två orsaker till segern. Den första är kollektivet, Den andra taktiken.
– Det var jämnt, men det kändes som att vi var i förarsätet hela tiden. Killarna följe matchplanen som "Idi" (huvudcoachen Idner Martins) hade satt upp väldigt bra.
Örkelljunga svarade för en stabil laginsats på en hög nivå.
– Det var många som var bra idag. Det är svårt att plocka ut någon enskild, säger Brink.
25-23. 25-19 och 25-22 vittnar om en jämn match, men Örkelljunga kunde knappast önskat sig en bättre start på säsongen. Man toppar tabellen med två segrar på lika många matcher. Läge för en tredje borta mot Södertelge om två veckor? Nästa helg är Örkelljunga nämligen spelledigt.
Gå till toppen