Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Lennart Nilsson

En kyrkans man Lennart Nilsson, Perstorp, har avlidit i en ålder av 86 år. Han sörjs av hustrun Karin och barnen Henrik, Magnus och Anette med familjer.

Lennart var kyrkan i Perstorp trogen och var en förgrundsgestalt i församlingens arbete, särskilt gällde det barn, ungdom och diakonal verksamhet. Lennart var kyrkorådets ordförande 1969-2001 och kunde i uppdraget som ordförande få fler att engagera sig både politiskt för kyrkan men också att sprida kyrkans budskap i samhället.
Han var kyrkvärd i Oderljunga och Perstorp kyrkor 1974-2011.
Kyrkobröderna blev Kyrkfolket då Lennart tillsammans med fru Karin byggde upp en verksamhet som riktade sig till alla, oberoende av ålder och kön. Det blev många samtalstillfällen med olika föreläsare för att hålla debatten om tro och liv levande. Det anordnades utfärder för personer som behövde ha en lite lugnare takt för att kunna klara av en dagsutfärd. Hela tiden genomsyrades verksamheten av en omsorg om människan och hennes välmående.
Lennart verkade ofta i det tysta, han såg församlingsborna och ställde och upp och hjälpte till när det behövdes.
När exempelvis min mamma flyttade till Perstorp på ålderns höst, uppmärksammade Lennart det och kom med programmet för Kyrkfolket. Han erbjöd sig dessutom att hämta henne första gången och välkomnade henne in i gruppen. Lennart har välkomnat många in i kyrkans liv genom sitt välkomnande sätt.
Lennart skrev Bygdespel som vi uppförde på Möllan i Oderljunga i flera år och där hade kyrkan alltid hade en tydlig roll.
Inte att förglömma var han också en snickare som ordnade skyltar och fixade både stort och smått sådant som behövdes.
Lennart hade glimten i ögat, var glad och hade nära till skratt. Lennart stod upp för det goda, mänskliga och ärliga.
Lennart finns i mitt och mångas hjärtan. Frid över hans minne!
Cia Brinkåker
församlingsbo och församlingspedagog
Gå till toppen