Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Starka förespråkare – men inget enat näringsliv bakom flygplatsen

För flera företag i nordvästra Skåne är den lokala flygplatsen mycket viktig. För en del helt avgörande. Trots det räknar de flesta med minskat flygande de kommande åren, visar HD:s enkät. Och det finns företagare som hellre skulle se att flygplatsen läggs ner.
– Det finns inga skäl någonstans att ha kvar den, säger Stefan Andersson, vd för Bra invest.

Lindabs vd Ola Ringdahl tror att flygplatsen kan bli lönsam igen: ”Att etablera en flygplats är oerhört svårt och tar lång tid. Att stänga går blixtsnabbt. Det är absolut värt att hålla sådan viktig infrastruktur under armarna en kort tid så att man inte raserar det och ångrar sig sedan”.Bild: Björn Lilja
Näringslivets behov av en flygplats har varit ett tungt argument i debatten inför kommunernas övertagande. När HD skickar ut en enkät till företag i nordvästra Skåne visar det sig att bilden är något mer komplex.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen