Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gigantisk Nordgren – fem mål (!) i segern mot Jönköping

FCH har startat säsongen på bästa möjliga sätt - två matcher, två segrar, maximala sex poäng.
Linus Nordgren var enorm mot Jönköping och gjorde hela fem mål.

Kedjan med Linus Malmström, Max Wahlgren och Linus Nordgren skördade stora framgångar i matchen mot Jönköping.Bild: AVDO BILKANOVIC
SSL
FC Helsingborg-Jönköping 8–4 (2–1, 3–1, 3–2)
Såväl FCH som Jönköping kom med premiärsegrar. FCH hade den heltokiga kavalkaden mot Dalen där nyförvärvet Linus Malmström gjorde fyra av lagets tolv mål, och Jönköping slog nykomlingen Fagerhult Habo.
I den första perioden matchades Linus Nordgren hårt och spelade två av tre byten. Det betydde att han fanns både i första- och andrakedjan om vartannat.
Det bar frukt.
Först i ett kombinationsspel med Max Wahlgren till 1–0 och sen triangelspel till 2–0. Wahlgren i backposition till Linus Malmström i slottet och direkt vidare ut till Nordgren ute på högerkanten och skott i mål.
Jönköping tilläts ha mycket boll och bygga spel tålmodigt, medan FCH satsade på att ligga rätt i positionerna och kontra. När Nicklas Lidholm, omskolad från forward till back, enkelt blev rundad av Joel Wadsten kom reduceringen.
Åtta minuter in i den andra perioden kvitterade Jönköping och styrde fortsatt händelseförloppet. FCH gick ner sig och fick ägna sig mer än nödvändigt åt försvarsspel. Så från ingenstans, turligt, letade Fredi Peterssons passning via någons ben in i mål till 3–2.
Det tog bara 23 sekunder för FCH att öka på till 4–2. Nytt klapp klapp-spel. Max Wahlgren fram till Linus Malmström som passade till Linus Nordgren som passade tillbaka och så hade nye Malmström gjort sitt femte mål för säsongen.
Precis innan paus satte snabbe Malmström igång en ny kontring, spelade över till Linus Nordgren. Skott och 5–2.
Linus Nordgren var inte färdig där. Man kunde lägga karbonpapper mellan hans första och fjärde mål. Från höger ner till Max Wahlgren bakom mål och själv in mot mål. Han fick tillbaka bollen och satte 6–2.
Var det över? Matchen ja, Linus Nordgren nej. I boxplay kan han briljera som få andra. Start och stopp. Kroppsfinter. Framåt. Och rappt hårt skott rätt upp i nättaket till 7–2. Hans femte (!) mål i matchen.
Jönköping reducerade sen i samma special teams, och reducerade och gjorde också 7–4.
Det fanns inget annat att göra för Jönköping än att tidigt plocka målvakten. Då hamnade bollen till slut hos FCH:s Max Wahlgren och han lobbade bollen in i det tomma målet.
Gå till toppen