Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thailandturister välkomnas – till femstjärnig karantän

Inga prydnadskuddar på rummet men väl övervakningskameror utanför. När Thailand vill öppna igen för vissa turister väntar strikta virusåtgärder och två veckors karantän på lyxanläggningar med privat pool och gourmetmat. – Det är en gyllene bur, säger en ressugen dansk.

Ett rum som har förvandlats till karantänboende på Suppachoke Laongphets lyxiga hotell i Phuket.Bild: Lillian Suwanrumpha/AFP/TT
När coronaviruset fick gränserna att stänga i april sände det en chockvåg genom det till stora delar turistberoende Thailand. Landet har klarat sig relativt lindrigt i pandemin med 3 634 bekräftade fall av covid-19 och 59 döda – men ekonomiskt är det sämre ställt. I ett slag försvann många jobb på hotell och restauranger och turistnäringen har varnat för förluster på motsvarande omkring 450 miljarder kronor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen