Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arbetslösheten befaras stiga ytterligare om pandemin håller i

Innan coronapandemin lamslog hela världen var arbetslösheten 5,9 procent i Laholm. Ett halvår senare har siffran stigit till 7,5 procent och ännu snabbare utveckling ses bland unga i åldern 18-24 år. Den stora orsaken till den snabba ökningen har skapats av coronapandemin och oron växer för ännu högre tal om viruset får en andra våg.

Nya siffror från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten stiger i Laholm och Halland. Coronapandemin har satt tydliga spår i utvecklingstakten och oron för en andra våg av viruset är stor.Bild: Johan Nilsson/TT
Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar att antalet arbetslösa stigit kraftigt senaste månaderna i Laholms kommun. Utvecklingen ser likadan ut i hela Halland och i knappt ingen av Sveriges kommuner har man lyckats att trycka tillbaka den växande arbetslösheten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen