Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fastighetsaffär för 50 miljoner bokfördes inte – tre döms för ekobrott

En fastighetsaffär på över 50 miljoner kronor bokfördes inte. Det leder till att tre Helsingborgare med kopplingar till den krisdrabbade Koggbronsfären nu döms för ekobrott. Bland dem finns huvudägaren – fastighetsprofilen Thomas Melin.

HD har i en rad artiklar de senaste åren berättat om hur en grupp av fastighetsbolag från Helsingborg jagats för stora skulder. Nu döms tre personer med kopplingar till sfären för ekonomisk brottslighet. Här på på Drottninggatan 150 har majoriteten av bolagen haft sitt säte.Bild: Joakim Andersson Lee
Domen som föll i Malmö tingsrätt under tisdagen handlar om en fastighetsaffär som gjordes i Olofström redan 2014. Fastigheten såldes mellan två närstående bolag för 52 miljoner kronor. Men affären bokfördes aldrig av det säljande bolaget.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen