Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Ulla Hedin

Ulla Hedin, Laröd, har avlidit 87 år gammal. Hon sörjes närmast av maken Rolf och sönerna Thomas och Mats med familjer.

Det är med sorg och saknad som Allerum GK tvingas meddela att en av klubbens allra största eldsjälar har gått ur tiden.
Ulla Hedin är kanske den bland klubbens medlemmar som mest personifierar klubbens visioner: glädje, engagemang, ansvar, respekt och jämställdhet.
Ända sedan hon började spela golf i samband med pensioneringen 1998, arbetade Ulla med obegränsad glädje och engagemang ideellt för Allerum GK. Få var de dagar då hon inte var på plats på golfklubben för antingen eget spel eller en personlig insats vad det än vara må.
Eftersom hon alltid varit utrustad med ”gröna fingrar” tog hon under många år ansvar för den blomstermässiga utsmyckningen av såväl bana som klubbhusområde. Hon satt också under ett flertal år med i klubbens bankommitté och har därigenom varit bidragande till den utveckling som golfanläggningen genomgått under åren.
Ulla Hedin är också initiativtagare till den så kallade gangstergolfen som två gånger i veckan har samlat och fortfarande samlar ett flertal av klubbens medlemmar av båda könen. Hon var även en av de flitigaste deltagarna i Damkommitténs tisdagsgolf.
Allt detta ledde fram till att hon redan i början av 2000-talet blev utsedd till Årets Medlem av en tacksam golfklubb.
Ulla Hedin var född i Ekeby men flyttade redan på 1960-talet till Laröd där hon också hade sitt yrkesverksamma liv. Hennes intresse för friluftsliv var stort och innan golfen kom in i livet handlade det bland annat om tennis, skidåkning och fjällvandring. Hon hade också ett stort intresse för och kunskap om svampplockning.
Trots att sjukdom efterhand gjorde det omöjligt att spela och delta i golfen, var hennes glädje och omtanke om golfvännerna obruten. Hon frågade ofta om hur det gick för deltagarna i både gangstergolf och tisdagsgolf.
Glädje, engagemang, ansvar, respekt och jämställdhet: Ulla Hedin var ett lysande exempel och en självklar förebild för alla fem punkterna som utgör Allerum GK:s vision och värdegrund.
Saknaden efter Ulla Hedin är mycket stor.
Matz Svensson
ordförande Allerum GK
Gunnar Brink
styrelseledamot Allerum GK
Gå till toppen