Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så påverkar pandemin ungas kärleksliv

Trots viss distansundervisning, begränsat uteliv och mer appdejting fortsätter spridningen av det nya coronaviruset bland unga. Man är bara ung en gång, och vad kan egentligen stå i vägen för kärleken? Så här säger några skånska ungdomar om smittans påverkan på dejtandet, hur intima de är med andra och hur det är att bli ihop mitt i en pandemi.

Anna Hyltén.Bild: Bengt Arvidson
Anna Hyltén, 18: ”Jag träffade min kille i mars, genom en gemensam kompis, precis där i början av coronan. Vi hade börjat prata i februari, men i mars blev det mer seriöst. Eftersom man då vet vem den andre är sedan innan känns det inte så konstigt att träffas fast det är corona. Det var lite synd att vi inte kunde gå på en riktig dejt, för att man inte fick gå på typ bio eller uteserveringar. Vi fick tänka om och träffas hemma eller gå på dejt utomhus istället, ha picknick och sådant. Men jag tror det har gjort att vi kommit varandra närmre snabbare.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen