Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Amanda Lind: Livsverk går till spillo

Medan folk trängs på krogen får kulturen och idrotten bära ett ”oproportionerligt stort ansvar” för smittspridningen. Det menar kulturminister Amanda Lind (MP) som betonar att ambitionen att höja publikgränsen kvarstår. – Det ska kunna tas ett beslut, säger hon till TT.

– Redan från början slogs jag av att det här kommer att pågå länge och att vi riskerar att få långtgående konsekvenser. Vi måste vara uthålliga, det gäller regeringen men också också regioner och kommuner, säger Amanda Lind (MP)Bild: Claudio Bresciani / TT
Delar av den svenska operaeliten har just sjungit i protest mot regeringens stränga publikrestriktioner på trottoaren utanför riksdagshuset: ”Fångarnas kör” av Verdi med strömmat stöd från andra opera- och konserthus i landet. Efter sju månader, varav merparten med stängda teatrar, och nu med högst 50 personer i publiken, har de fått nog.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen