Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jakob Hellman släpper album efter 32 år

I januari nästa år är 32 års väntan över. Då släpper Jakob Hellman sitt andra album, ”Äntligen borta”. Debuten från 1989, ”...och stora havet”, har flera gånger utsetts till ett av de bästa svenska albumen genom tiderna.

Hans debutalbum "...och stora havet" anses ikoniskt. Nu släpper Jakob Hellman nytt album. Arkivbild.Bild: Karin Wesslén/TT
På fredag den 16 oktober släpps de första två singlarna från den kommande skivan. De heter ”Jag kan inte säga hej då till dig” och ”När jag går in nånstans och känner mig utanför”.
Albumet beskrivs i ett pressmeddelande som ett ”moget album”, där ”ynglingens tvekan har förbytts i den vuxna mannens tvivel.”
I fjol firade han 30-årsjubileet av debutskivan med en turné vid namn ”Äntligen borta– i stället för 30 år: alltid”. Jakob Hellman är även aktuell i den nya säsongen av ”Så mycket bättre”. Efter över 20 år som bosatt i Malmö flyttade Jakob Hellman och hans familj till Mallorca förra året.
Gå till toppen