Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Knapp Frölundaseger mot Växjö

Sju numerära överlägen. Men bara ett mål. Då kom Frölunda bara med nöd och näppe undan med en 3–2-seger mot Växjö. – Det är för dåligt. Men starkt ändå att vinna, säger Frölundaforwarden Johan Sundström.

Frölundas Johan Sundström och Växjös Jakob Forsbäck Karlsson i kamp om pucken.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Frölunda har haft svårt med sitt powerplay i säsongsinledningen. Mot Växjö höll ineffektiviteten på att kosta poäng, trots en drömstart på matchen.
Totalt blev det sju chanser i numerärt överläge, men bara ett mål.
– Var det sju? Och ett mål... Vi måste förbättra oss där, konstaterar Johan Sundström efteråt.
– Men starkt ändå att komma tillbaka och vinna, vi är nöjda med tre poäng.
Sett till starten av matchen blev det dock onödigt spännande för de 50 Frölundasupportrarna på läktaren.
Växjös defensiv har imponerat under inledningen av säsongen. Men de första minuterna i Scandinavium var den som bortblåst.
Redan efter mindre än fem minuter stod det 2–0 till Frölunda, sedan först Anders Grönlund och därefter Johan Sundström utnyttjat luckorna framför Växjömålvakten Viktor Fasth.
I det läget såg det ut att kunna bli en väldigt ensidig match.
Men när Frölundaforwarden Joel Mustonen några minuter senare fick matchstraff för att ha knuffat in Växjökollegan Fredrik Karlström i sargen fick Växjö kontakt igen.
Utvisningen innebar fem minuters numerärt överläge, vilket Pontus Holmberg utnyttjade genom att slå in reduceringen i krysset ur snäv vinkel.
Efter Patrik Carlssons 3–1-mål – i Frölundas fjärde powerplay i andra perioden – tog det dessutom bara en halvminut innan Holmberg hade gjort ytterligare en reducering.
Med lite tur hade Växjö också kunnat få in en kvitteringspuck i slutminuten. Men på det stora hela var det Frölundas match, erkänner Växjöforwarden.
– Ja, det är de två grejerna jag gör bra i dag, två avslut. Sedan är det väl rätt mediokert kan jag tycka, säger Holmberg.
– Vi är helt överkörda där i början.
Växjötränaren Sam Hallam är efteråt kritisk mot lagets inställning både senast mot Skellefteå och nu mot Frölunda.
– Jag tycker jag ser en trend att man inte visar samma totala hängivenhet inför det som behöver göras i byte efter byte, säger han.
– Det är en jätteviktig läxa för oss. Vi har haft två insatser nu där vi inte varit upp på den nivån individuellt och som lag som vi vill vara.
Gå till toppen