Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Miljoninvestering krävs när varm mat blir kall

Att införa hemkörd portionsförpackad kyld mat till de äldre i kommunen kräver att köket på Lingården byggs om. Kommunfastigheter har räknat på kostnaden och har nu presenterat en investeringskalkyl på 2,5-3 miljoner kronor – klart högre än politikerna förväntat sig.

Lanseringen av portionsförpackad kyld mat till kommunens äldre skulle lanseras vid årsskiftet 2020/21. Startdatumet kommer att bli försenat på grund av långa leveranstider av komponenter som behövs vid ombyggnad av köket på Lingården.Bild: JESSICA GOW / TT
I november 2019 beslutade kommunstyrelsen att förändra matdistributionen till kommunens äldre. Samtliga partier föredrog portionsförpackad kyld mat (förutom Socialdemokraterna som fortsatt förespråkade varm mat) som efter leverans kan värmas antingen i ugn eller mikro.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen