Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Som en enveten, surrande mygga”

Klippans kommunledning och Söderåsens Miljöförbund har gett tillstånd till att en motorbana får ligga inne i tätorten Ljungbyhed. Enligt mätningar av ljudnivån i decibel i omgivningarna anses motorbanans störningar vara acceptabla.
Men som alla vet är en enveten, surrande mygga nära huvudet mer störande än ett överflygande flygplan. Det är således ljudets karaktär och varaktighet som avgör om det är störande eller inte på omgivningen.
Då ljudnivån från motorbanan dessutom får vara tio gånger högre än ljudet från vägtrafik, är dessa högfrekventa och skarpa ljud mycket irriterande.
Vi är många Ljungbyhedsbor som har klagat på motorbanans verksamhet sedan den började, några har till och med flyttat från Ljungbyhed på grund av de störande ljuden. De irriterande ljudet från motorbanan kan, beroende på vindriktning, även höras inomhus. Det går inte att sitta på sin uteplats och njuta av vädret då motorsportsverksamhet pågår på motorbanan.
Hur länge skall vi Ljungbyhedsbor som störs stå ut?
Kai Boiardt, Ljungbyhed
Gå till toppen