Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Helsingborg

600 kilo kokain stoppat på väg till Helsingborg – värt över en miljard

En last med 600 kilo kokain har under hösten stoppats på väg till Helsingborg. Tullen inledde en hemlig spaningsoperation i hamnen för att övervaka vem som skulle ta emot knarket, som är värt över en miljard kronor.
Men planerna att hitta mottagarna av rekordpartiet sprack.
Läs också 600 kilo kokain stoppat på väg till Helsingborg – värt över en miljard
Landskrona

Två Landskronabor häktades för sprängning och storbränder

Flera allvarliga våldsdåd som skakat Landskrona kan vara på väg mot sin lösning. Två män häktades på fredagen misstänkta för att ha legat bakom både storbränder och sprängningen vid stadshuset.
Läs också Två Landskronabor häktades för sprängning och storbränder
Sverige

LO-förbund säger nej till las-förslag

LO-styrelsen har enhälligt röstat nej till det förslag om las-avtal som lagts fram. Det innebär att förhandlingarna strandat igen och att risken för regeringskris aktualiseras igen.
Läs också LO-förbund säger nej till las-förslag
Sverige

Första svenska återinsjuknandet bekräftat

En 53-årig kvinna har blivit det första svenska bekräftade fallet av återinsjuknande i covid-19. Detta sedan hon testats positivt för det nya coronaviruset både i maj och augusti, skriver Dagens Nyheter.
Läs också Första svenska återinsjuknandet bekräftat
Helsingborg

Så förbereder Väla för Black Friday

Antalet coronfall ökar i Skåne, samtidigt som årets största shoppingperiod närmar sig. Just nu arbetar Väla för att minimera riskerna under Black Friday i slutet av november.
Läs också Så förbereder Väla sig för Black Friday – inte aktuellt att ställa in
Höganäs

Kullabo fälls för hat på Facebook

I tingsrätten ansågs det inte bevisat att Kullabon skrivit inlägget där muslimer målas ut som pedofiler och våldtäktsmän. Nu gör hovrätten en annan bedömning och dömer honom för hets mot folkgrupp.
Läs också Kullabo fälls för hatiskt inlägg om muslimer på Facebook
Klippan

Klippanbo odlade cannabis i garaget

En Klippanbo som hade en cannabisodling i sitt garage döms till fängelse i fyra månader. Mannen, som är sjukpensionär, tänkte göra CBD-olja för att lindra värk i ryggen. Men plantorna visade sig vara narkotisk droghampa.
Läs också Klippanbo odlade cannabis i garaget – döms till fängelse
Helsingborg

Prisma från 113 år gammal fyr stulet i Råå hamn

Tanken var att prismat till den gamla fyren på Råå skulle få plats på Råå museum. Istället stals det natten efter att det plockats ner.
Läs också Prisma från 113 år gammal fyr stulet i Råå hamn
Gå till toppen