Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Församlingsträff i Ausås om Skåne-Smålands järnväg

På söndag den 18 oktober klockan 15 är det dags för nästa församlingsträff i Ausås församlingshem, den här gången med rubriken ”Skåne-Smålands järnväg – en resa genom tid och rum under 125 år”.

Deltagarna får följa med på en resa längs Skånedelen av Skåne-Smålands järnväg, från Åstorp till Yxenhult. Det finns många historier, men också mer sparat än vad man kan tro 52 år efter nedläggningen. Här kan man hitta bitar av räls, gamla skyltar, perronger och mycket mer
Deltagarna lotsas genom ett naturskönt landskap och påminns om glömda händelser som när bron över Rönne å sprängdes, tågolyckan i Eket och berättelsen om stinsen i Eket som höll koll på traktens ungar.
Under resan gör man även avstickare till små sevärdheter.
Församlingsträffarna är öppna för alla nuvarande eller tidigare boende i församlingsområdet och alla andra intresserade.
Församlingen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hålls i Stora salen, även fikat för att kunna hålla avstånd.
Den skånska delen av Skåne-Smålands järnväg gick från Åstorp i söder till Yxenhult i norr.
Gå till toppen